Hoe werkt autodelen?


Autodelen is een manier van vervoer waarbij gebruikers geen eigen auto bezitten, maar gebruik maken van een aantal gemeenschappelijke auto’s. Dit systeem is voordelig omdat het de kosten van een auto verdeelt over een aantal gebruikers. In Nederland zijn er verschillende autodelenorganisaties, die ieder hun eigen werkwijze hebben.

Hoe reis je met carpooling?

Autodelen is een manier van reizen waarbij je met andere mensen in één auto rijdt. Je hoeft dus geen eigen auto te hebben of te gebruiken. Carpooling is een soort van autodelen, maar dan met mensen die je kent. Bij autodelen ga je met vreemden in één auto. Er zijn verschillende manieren om autodelen te doen. No.getaround is één van die manieren. Hoe werkt No.getaround? No.getaround is een app waarmee je een auto kunt huren. Je kunt de app gebruiken om een auto te zoeken bij jou in de buurt. De app toont de beschikbare auto's in jouw omgeving. Je kunt filteren op prijs, afstand en tijd. Je kunt ook kiezen welke auto je wilt huren. Als je een auto hebt gevonden, kun je deze reserveren. Vooraf betaal je een bepaald bedrag. Dit is de huurprijs. Daarnaast betaal je ook een eenmalige vergoeding voor het gebruik van de app. No.getaround brengt je in contact met de eigenaar van de auto. Je kunt dan met elkaar afspreken wanneer je de auto kunt ophalen. Als je de auto hebt opgehaald, kun je de app gebruiken om de auto te unlocken. Je kunt de auto dan gebruiken tot de tijd die je hebt afgesproken. Daarna kun je de auto weer inleveren bij de eigenaar. No.getaround is een makkelijke manier om zonder eigen auto toch te kunnen reizen.

Is er een vergoeding voor carpoolen?

Nee, er is geen vergoeding voor carpoolen. Het is een dienst die gratis wordt aangeboden door de overheid om mensen te helpen met het verminderen van de uitstoot van vervuilende stoffen.

Hoe bereken ik de prijs van een kilometer?

Autodelen werkt simpel: je betaalt per gereden kilometer. De prijs is all-in, dus inclusief benzine, parkeerkosten, tol en verzekering. De starttarief is €0,19 per kilometer. Als je meer dan 500 kilometer per maand rijdt, wordt de prijs €0,15 per kilometer. Voor electriciteit betaal je €0,29 per 100 kilometer.

Plan du site